Lägenheten är såld

Storlek 1 rum & kök

Boarea 23 kvm
 
Adress Grev Turegatan 44, 3 tr
Område Östermalm
 
Pris 3 200 000 kr
Avgift 691 kr/mån

Lägenheten är såld

Fin & ljus 1:a om 23 kvm med låg avgift! Attraktiv adress med närhet till Stureplan, Humlegården & Östermalmstorg. Garage i huset. JURIDISK PERSON OK!

SÅLD - Intresset för liknande lägenheter är stort. Har du en liknande bostad vänligen kontakta Sophie Grönberg på 0703-644 800

Mäklarcentrum har nu nöjet att förmedla denna suveräna etta om 23 kvm i hjärtat av Östermalm. Med ett klockrent läge med Stureplan, Humlegården och Östermalmstorg runt hörnet, kan läget inte bli mycket bättre än så här.

Lägenheten är lugnt belägen mot föreningens innergård och har ett stort fönsterparti som skapar ett rikligt ljusinsläpp som präglar hela lägenheten. Fräscht och välutrustad kokvrå. Den platsbyggda loftsängen maximerar verkligen bostadens yta och friställer plats för sällskapsdel och matplats. Platsbyggd förvaringslösning med arbetsbänk är ytterligare en smart lösning i denna bostad. Badrummet är rymligt med helkaklade väggar och klinkergolv.

Som om detta inte vore nog är bostaden belägen i en välskött förening med låg månadsavgift där kabel-tv och bredband är inkluderat i avgiften.

From 2016-10-01 planeras månadsavgiften att sänkas till 0 kr.

Garage finns i huset.

Juridisk person kan godkännas som medlem i föreningen (se mer info under fliken "Föreningen").

I kvarteren finns något för alla smaker, allt i från de små personliga inredningsbutikerna, ett restaurangutbud med allt ifrån det thailändska köket till husmanskost, välfyllda klädbutiker och härliga blomsteraffärer. Bostaden är optimalt belägen i ett mycket attraktivt område, med omedelbar närhet till så väl Stureplan som Östermalmstorg och Karlaplan samt dess rika serviceutbud i form av restauranger, caféer, shopping och nöjesliv. Skall du längre sträckor tar du dig med kollektivtrafiken smidigt runt i staden, här har du närhet till såväl Östermalmstorgs som Stadions t-banestationer och flertalet bussar däribland 1:ans buss. Känner du för att varva ner och smita undan från stadslivet för en stund finns flera grönskande parker att tillgå, bl. a Humlegården, Tessinparken och Djurgården. När du väl satt din fot på Östermalm är det svårt att släppa taget!

Rumsbeskrivning

HALL
Välkomnade hall med goda möjligheter för både avhängning av ytterkläder samt förvaring i två platsbyggda garderober med överskåp. Ljusgrått mosaikgolv och vita väggar.

BADRUM
Fräscht och helkaklat badrum i vita och gråa nyanser. Utrustat med wc, dusch, handfat, spegelskåp och handdukstork.

RUM
Ljust och lättmöblerat rum med ett rikligt ljusinsläpp från stort fönsterparti längs hela väggen. Här finns goda möjligheter för olika möbleringsalternativ med plats för både matdel och sällskapsdel samt sovplats. Det platsbyggda sovloftet är försett med integrerad förvaring samt friställer undertill utrymme för sällskapsdel. Utmed rummets ena kortsida har en platsbyggd arbets och avlastningsyta byggts med underliggande förvaringsmöjligheter i lådort och skåp. Här ges även plats för kylskåp.

KOKVRÅ
Kokvrå med vita skåpsluckor och vitt kakel. Kokvrån är utrustad med integrerade spisplattor, diskmaskin samt kombinerad ugn/mikro i rostfritt. Köksfläkt ovan spisen och bänkskiva i eklaminat.

Fakta

Basfakta
Storlek 1 rum och kök.
Boarea 23 kvm
   
Adress Grev Turegatan 44, 3 tr
Postadress 914 38 Stockholm
Våning Våning 3
Hiss Ja
   
Objekttyp Bostadsrättslägenhet
Förening Brf Guldfisken 32
Fastigheten
Byggnadsår 1955
Renoveringsår 1998
Energideklaration Energiprestanda 128 kWh/m² år.
Ekonomi
Pris 3 200 000 kr
Månadsavgift 691 kr/mån. I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband 25 Mbit/s.
   
Överlåtelseavgift 1 108 kr.
Pantsättningavgift 428 kr per pantsättning.
   
Andel i förening 3,28833 %
Andel av årsavgift 3,21635 %
   
Pantsättning Ej pantsatt. I det fall bostaden är belånad/pantsatt ansvarar säljaren tillsammans med mäklaren för att detta löses på tillträdesdagen. Inga lån att överta.
Driftkostnader
   
Driftkostnader: (baserat på säljarens uppgifter med en person i hushållet): El inkl nätavgift: ca 200 kr/mån, försäkring 30 kr/mån (avser obligatoriskt bostadsrättstillägg).
TV- och Internetanslutning
TV-anslutning Kabel-tv via ComHem. Medium 8 favoriter ingår.
   
Internet Bredband via ComHem ingår, 25 Mbit/s.
Gemensamma utrymmen
FÖRRÅD
Till lägenheten finns ett källarförråd.

TVÄTTSTUGA
Tvättstugan finns i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel.

INNERGÅRD
Trevlig innergård med uteplats och grillmöjligheter samt cykelställ.
Parkering
Föreningen har 19 garageplatser i huset där föreningens medlemmar har förtur framför extrerna hyresgäster. Går att hyra för 2 083 kr/månad. Separat kö.

I övrigt är det sedvanlig boendeparkering, kan för mantalsskriven ansökas hos Stockholms stad, tfn 08-508 263 00. Du kan även gå in på deras hemsida och fylla i din ansökan där; www.stockholm.se. En periodbetalning på 30 dagar kostar 1100 kr, alternativt löses biljett för 75 kr/dygn.

Föreningen

Brf Guldfisken 32

FÖRENINGEN
Brf Guldfisken 32 bildades 2001 och förvärvade fastigheten Guldfisken 32 under 2006. Byggnaden uppfördes år 1955 och utgörs av ett femvåningshus med två källarplan samt entréplan. Föreningen består av 15 lägenheter varav 14 är bostadsrätter och en hyresrätt, samt finns även fyra lokaler varav tre ovan mark samt 19 garageplatser.

Tomten som fastigheten står på är 657 kvm och är friköpt. Den totala byggnadsarean uppgår till 2 053 kvm, varav 743 kvm utgör bostadsarea och 1 310 kvm utgör lokalarea.

Fastigheten genomgick 1998 en omfattande renovering inklusive inredning av vinden till bostäder. För fastigheten finns en femårig underhållsplan som årligen uppdateras av styrelsen. År 2009 renoverades innergården och under 2011 renoverades trapphus och garage. Under 2012 genomfördes även en stamspolning i fastigheten. Framtida planerade renoveringar är fönstermålning och renovering av balkongräcken.

Föreningen är en s.k. oäkta bostadsrättsförening/bostadsföretag till följd av den höga andelen lokaler och garageplatser. Se bifogad länk "Info oäkta bostadsföretag" för mer information om gällande skatteregler.

JURIDISK PERSON
Juridisk person kan accepteras som medlem. Kontakta mäklaren för ytterligare information om föreningens krav för godkännande av juridisk person.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 108 kr (2,5 % av prisbasbeloppet) i samband med överlåtelsen som betalas av köparen samt en pantsättningsavgift om 443 kr/pant (1 % av prisbasbeloppet) som debiteras låntagaren.

From 2016-10-01 planeras avgiften att sänkas till 0 kr för samtliga medlemmar. Detta planeras att gälla för kvartal fyra för att inför nästkommande kvartal utvärderas på nytt. Beslut tas 2016-09-13.

Renoveringar

Föreningen planerar målning av trapphuset men i övrigt är för närvarande inga större renoveringar planerade. Fönstermålning planeras att utföras i samband med ev. balkongbygge.

Föreningen undersöker möjligheterna till att bygga balkonger mot innergården. Bygglovsansökan är insänd till Stadsbyggnadskontoret.

Övrigt

BUDGIVNINGSINFORMATION
Alla bud framförs till säljaren. Säljaren har fri prövningsrätt, vilket betyder att det är säljaren som slutligen helt och hållet själv avgör om denne vill sälja, till vem och till vilka villkor. Först när köpare och säljare undertecknat köpekontraktet avslutas budprocessen.

I det fall bud lämnas till mäklaren innan köpekontraktet är påskrivet har mäklaren skyldighet att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i samband med detta så rekommenderar vi säljare och köpare att snarast möjligt efter att budgivningen är avslutad få köpekontrakt skrivet.

Mäklarcentrum tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att namn, telefonnummer och information om de bud som inkommer bostaden lämnas till köparen och säjaren.

UNDERSÖKNINGSPLIKT - BOSTADSRÄTT
Som köpare av en bostadsrättslägenhet har du enligt lagen en undersökningsplikt som innebär att du som köpare ingående skall undersöka bostaden. Undersökningsplikten innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på och undersöka allt som är möjligt att se på. Om du upptäcker något som kan tyda på fel eller brist, ingår det i din undersökningsplikt att närmare utreda detta. Därför vill vi uppmana dig som spekulant att utnyttja de visnings-
tillfällen som erbjuds till att undersöka bostaden.

Det är inte bara själva lägenheten som omfattas av undersökningsplikten. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att du som köpare inte har rätt att efter köpet göra säljaren ansvarig för sådana fel eller brister som kunde ha upptäckts eller misstänkts vid den undersökning som gjordes eller skulle ha gjorts. I köplagen behandlas inte begreppet "dolda fel". Upptäcker köparen ett fel på bostaden som denne omöjligen hade kunnat upptäcka innan köpet kan felet från köparens sida reklameras i upp till två år från köpetillfället. Felet måste dock reklameras till säljaren inom skälig tid.

Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att, utföra undersökningen för köparens räkning bl.a. beroende av mäklarens skyldighet att vara opartisk mellan köpare och säljare. Mäklaren ansvarar inte för bostadens skick eller för fel som finns i bostaden.

BOAREAN
Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

ÖVRIG INFORMATION
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Kontakta oss för boendekalkyl, årsredovisning, stadgar och ytterligare information.

Lägenheten säljes i befintligt skick och spekulanter som är intresserade av att undersöka möjlighet till exempelvis nedtagning av vägg eller övriga ombyggnationer uppmanas att själva undersöka dessa möjligheter. Det faktum att mäklaren har presenterat en alternativ planskiss i objektsbeskrivningen innebär inte med automatik att förslaget är genomförbart eller godkänt av föreningens styrelse.
Counter >