Wargentinsgatan 5 B, 3 tr | Mäklarcentrum Södermalm, Vasastan, Östermalm, Vasastan Bästa mäklare i Stockholm|Enbart erfarna Fastighetsmäklare Mäklaroffert Hittamäklare, Mäklarcentrum Fastighetsmäklare är din mäklare i Stockholm vid försäljning av alla typer av objekt. Erfarna, Drivna och engagerade mäklare, bolån, fastighet stockholm villa våning hus till salu visit stockholm villor till salu bostadslån stockholms låna till bostad ansök om lån lån bank lån bostad ansök om bolån söka bolån ansöka om bolån hus till salu enskede hus salu villa enskede bolån banker hus villa bank bolån ansök bolån bostad lån villa salu låna bolån enskede villa villa till salu enskede enskede hus till salu villa gamla enskede en våning gamla enskede villa ansöka om bostadslån söka bostadslån banklån bostad hus till salu i enskedehus till salu i enskede
Bästa mäklare i Stockholm Mäklarcentrum- Aktuella försäljningar bostadsrätter | Mäklarcentrum, Fri värdering,Mäklaroffert Hittamäklare Söderort Arvodes fastarvode,Mäklaroffert Hittamäklare Söderort Arvodes fastarvode , Objekt

Ytterst välplanerad tvåa med stor balkong och fina ytskikt!

Storlek 2 rum & kök

Boarea 40,5 kvm
 
Adress Wargentinsgatan 5 B, 3 tr
Område Kungsholmen
 
Avgift 2 295 kr/mån

Ytterst välplanerad tvåa med stor balkong och fina ytskikt!

Ytterst väldisponerad tvåa med rymligt sovrum och vardagsrum, renoverat kök och genomgående fräscha ytskikt. Stor balkong mot fin innergård. Bör ses!

Denna bostad är såld - Kontakta gärna ansvarig mäklare om du har en liknande lägenhet. Vi har en fortsatt stor efterfrågan på liknande lägenheter i området, gärna med balkong.

Väldisponerad och fin tvåa i populära Brf Järnvägsmannen, med centralt läge på Kungsholmen. Lägenheten har genomgående fina furutiljor och en generös takhöjd vilket tillsammans med bostadens stora fönsterpartier bidrar till bostadens ljusa och luftiga känsla. Lägenheten är lugnt belägen med balkong ut mot föreningens fina innergård som renoverats med ledning av landskapsarkitekt.

Bostaden har ljusa och fräscha ytskikt med speglade dörrar, smakfullt renoverat kök med diskmaskin och goda förvaringsmöjligheter. Lägenheten har en rundgående planlösning med skjutdörr mellan kök och sovrum vilket bidrar till bostadens rymliga känsla.

Den inre hallen ger utrymme för extra förvaring och möblemang. I övrigt goda förvaringsmöjligheter i platsbyggda garderober. Vardagsrummet är ljust och luftigt med stort, härligt fönsterparti och utrymme för såväl sällskapsdel som matplats. Sovrummet inrymmer med lätthet fullstor dubbelsäng med tillhörande sängbord och har utgång till den härliga balkongen.

Föreningen är välskött och erbjuder fina gemensamma utrymmen i form av bl.a. bastu, garage, stor innergård med grillplatser, festlokal och flertalet tvättstugor.

På Wargentinsgatan bor du i lugna kvarter med närhet till all tänkbar service såsom apotek, systembolag och mataffärer. Här har man mycket goda kommunikationer med närhet till både tunnelbana och flertalet busslinjer. Härifrån har man även kort gångavstånd till såväl Fridhemsplan och Västermalmsgallerian som in till City - utmärkt för dig som pendlar. Närhet till såväl Karlbergs kanal som Norr Mälarstrands fina gångvägar utmed vattnet.

Rumsbeskrivning

- Hall -
I trapphuset på innergården tar du hissen upp till tredje våningen där en välkomnande kapphall hälsar dig välkommen hem. Här finns gott om plats för dina ytterkläder. Där kapphallen övergår i en inre möblerbar hall finns två platsbyggda garderober och för den som önskar så ryms här ytterligare förvaringsmöbel. I passagen från den inre hallen mot köket finns dessutom ytterligare en platsbyggd garderob. Den inre hallen hallen är tillräckligt stor för att inredas som ett litet hemmakontor för den som vill utnyttja varje kvadratmeter till fullo.

- Badrum -
I anslutning till den inre hallen ligger bostadens helkaklade badrum med wc, handfat, badrumsspegel och handdukstork. Spotlights i tak och duschplats med takdusch.

- Kök -
Smakfullt renoverat kök i industriell restaurangstil med gott om arbetsyta och förvaring. Vita handtagslösa luckor har matchats med rummets 30-tals charm med vita väggar och fint brädgolv. Den maskinell utrustning består utav häll, ugn, kyl/frys, fläkt samt diskmaskin.

- Sovrum -
Här ryms en fullstor dubbelsäng med tillhörande sängbord med lätthet. Vitmålade väggar och furutiljor på golv. Stort fönsterparti och utgång till bostadens balkong.

- Vardagsrum -
Stort och luftigt vardagsrum med stort fönsterparti med utsikt mot föreningens stora och fina innergård. Den generösa takhöjden och de vitmålade väggarna bidrar ytterligare till rummets rymliga känsla. Rummet erbjuder flera möbleringsalternativ med gott om utrymme för såväl sällskapsdel som matplats för 4-6 middagsgäster. Vackert speglad dörr in till bostadens sovrum.

Fakta

Basfakta
Storlek 2 rum och kök, varav 1 sovrum.
Boarea 40,5 kvm
   
Adress Wargentinsgatan 5 B, 3 tr
Postadress 910 30 Stockholm
Våning Våning 3 av 5
Hiss Ja
   
Objekttyp Bostadsrättslägenhet
Förening HSB:s Brf Järnvägsmannen
   
Balkong/uteplats Balkong
Fastigheten
Energideklaration Energiprestanda 141 kWh/m² år.
Ekonomi
Månadsavgift 2 295 kr/mån. I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband.
   
Överlåtelseavgift 1 568 kr.
Pantsättningavgift 672 kr per pantsättning.
   
Andel i förening 0,24786 %
Andel av årsavgift 0,24786 %
Driftkostnader
   
Hushållsel inkl nätavgift: ca 220 kr/mån. Hemförsäkring inkl bostadsrättstillägg: ca 150 kr/mån.
TV- och Internetanslutning
TV-anslutning Föreningens TV-utbud är kopplat till ComHem.
Standard kabel-tv erbjuder kanalerna, SVT1, SVT2, TV3, TV4, Kanal 5, 6:an, Sjuan, 8:an, Kanal 9, Kanal 10, TV 11, TV 4 News, SVt 24, TV 4 Sport, Yle, och Öppna Kanalen.

Föreningen har avtal om extra kanaler och "gratis" digital-tv via ComHem. För att nyttja dessa tjänster ska medlemmen kontakta ComHem för mer information.
   
Internet Från och med den 31/1 2012 är alla föreningens hushåll* gruppanslutna till bredband med hastighet 100/100mb/s hos Ownit, till en kostnad av 65:-/månad och lägenhet. Bredbandsavgiften debiteras som separat tillägg på månadsavgiftsavierna.
(Avgiften är inkluderad i angiven månadsavgift).

Det finns även ComHem-uttag i bostaden vilket möjliggör att man kan ha bredband via ComHem.
Gemensamma utrymmen
TVÄTTSTUGOR
I föreningen finns 5 stycken bokningsbara tvättstugor utrustade med vardera
2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och 1 torkskåp

Dessutom finns 2 drop-in tvättstugor med 3 tvättmaskiner, 3 torktumlare,
1 respektive 2 torkskåp och 1 mangel. Dessa tvättstugor används i den mån maskinerna är lediga.

VINDSFÖRRÅD
Till lägenheten finns ett rymligt vindsförråd.

EXTRA FÖRRÅD
I källaren vid Wargentinsgatan 5A finns extra källarförråd för uthyrning. Hyran är för närvarande 250 SEK/mån. Kölista finns hos servicecenter.

CYKEL- & BARNVAGSFÖRVARING
Cykelställ finns på gården vid gamla huset och vid entrén Wargentinsgatan 5A, under gårdshuset vid Wargentinsgatan 5C samt vid gårdsfasaden till huset vid Celsiusgatan.

Det finns fyra låsta cykelrum i föreningen.
2st, Wargentinsgatan 5A (markplan)
1st, Kungsholmsgatan 48 (källarplan)
1st, Kungsholmsgatan 50 (källarplan)

I det ena cykelrummet på Wargentinsgatan finns plats att låsa fast barnvagnar.

BASTU
Föreningens medlemmar har tillgång till 2 bastuar. I anslutning till basturna finns duschar och omklädningsrum. Basturna finns i källaren en trappa ner, till vänster om ingången till Wargentinsgatan 5 E.

FÖRENINGSLOKAL
På Wargentinsgatan 3, bottenvåningen, finns en föreningslokal med kök och plats för max 50 gäster. Lokalen hyrs ut för privata fester och möten till föreningens medlemmar. Lokalen bokas och betalas hos fastighetsskötaren
För nyckel betalas en depositionsavgift om 1000 kr. Hyran är 300 kr/dygn.
Gårdsplats/innergård
Föreningen har en stor och fin innergård som renoverades under 2015 med hjälp av en trädgårdsarkitekt. Här finns gemensamma grillplatser för medlemmarna att njuta av och härlig grönska i form av fina planteringar, träd och blomstrande buskar.
Parkering
P-platserna i garaget kostar 2 500 kr/mån ex moms*

Kväll/natt/helg- platser (17.00 - 08.00 vardagar, samt dygn på helger) kostar 600 kr/mån ex moms*

MC-platser kostar 450 kr/mån ex moms*

*Medlemmar i föreningen slipper för närvarande att betala moms.

Se även: http://www.garagekoll.se/visa-garage/107-garageplats-celsiusgatan-6-stockholm

För närvarande är de flesta platserna i garaget uthyrda, men medlemmar kommer att ha förtur på plats i garaget och de platser som blir lediga kommer att tillsättas successivt. Kvälls/natt/helgplatserna kommer att bli tillgängliga efter sommaren.

I övrigt gäller sedvanlig boendeparkering i området.

Föreningen

HSB:s Brf Järnvägsmannen

Bostadsrättföreningen Järnvägsmannen är belägen på Kungsholmen i Stockholm. Närmsta T-bana är Rådhuset. Två av husen har gatuadress Wargentinsgatan, ett Celsiusgatan och ett Kungsholmsgatan.

Föreningen består av 4 flerfamiljshus med 417 st bostadsrättslägenheter
och 24 hyreslokaler. Sekelskifteshuset längs Kungsholmsgatan ritades av Folke Zettervall och byggdes under åren 1899-1901. De övriga tre husen, som är tidiga representanter för funktionalismen, ritades av en av HSB:s grundare Sven Wallander och byggdes under 1932 - 1933.

År 1929 bildades den nya bostadsrättsföreningen Järnvägsmannen, uppförd som ett flaggskepp för HSB bostadsbyggnation. Föreningens namn kommer från att husen ursprungligen uppfördes som arbetarbostäder åt järnvägsarbetare. Alla lägenheter i föreningen är bostadsrätter. År 2003 lämnade föreningen HSB.

Föreningen är en sk. äkta bostadsrättsförening och äger marken.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information om föreningen och fastigheterna: www.jarnvagsmannen.org

Under andra kvartalet 2016 sänktes avgifterna med 5 %.

Föreningen godkänner delat ägande. (Minsta ägarandel 10 % samt max 4 delägare.)

Föreningen accepterar inte juridisk person som köpare.

Renoveringar

Stambyte i kök och badrum är utfört i förneingen under 1991-1993.

Nyligen har föreningens trapphus målats om och för närvarande pågår fönsterrenovering. Fönsterrenoveringen är klar i denna lägenhet.

För övrigt underhåll se "Underhåll" på föreningens hemsida www.jarnvagsmannen.org

Området

Mycket bra läge på Kungsholmen med några minuters gångväg till Kungsholmstorg med mataffärer, banker och systembolag. Det är heller inte långt till Fridhemsplan och Västermalmsgallerian, vilket ger en god tillgång till restauranger, småbutiker och mataffär. Endast minuters promenad från bostaden ligger Norr Mälarstrand med dess vackra promenadstråk. Dessutom finns det gott om grönområden inom räckhåll; Kronobergsparken, Rålambshovsparken och Smedsuddsbadet. Till Centralen tar man sig till fots på ca 10 minuter.

KOMMUNIKATIONER
I närheten av bostaden finns ett antal busslinjer och ca 300 meter från porten ligger T-banestation Rådhuset. Vid Fridhemsplan finns tunnelbana både grön och blå linje samt flertalet busslinjer.

Övrigt

BUDGIVNINGSINFORMATION
Alla bud framförs till säljaren. Säljaren har fri prövningsrätt, vilket betyder att det är säljaren som slutligen helt och hållet själv avgör om denne vill sälja, till vem och till vilka villkor. Först när köpare och säljare undertecknat köpekontraktet avslutas budprocessen.

I det fall bud lämnas till mäklaren innan köpekontraktet är påskrivet har mäklaren skyldighet att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i samband med detta så rekommenderar vi säljare och köpare att snarast möjligt efter att budgivningen är avslutad få köpekontrakt skrivet.

Mäklarcentrum tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att namn, telefonnummer och information om de bud som inkommer bostaden lämnas till köparen och säjaren.

UNDERSÖKNINGSPLIKT - BOSTADSRÄTT
Som köpare av en bostadsrättslägenhet har du enligt lagen en undersökningsplikt som innebär att du som köpare ingående skall undersöka bostaden. Undersökningsplikten innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på och undersöka allt som är möjligt att se på. Om du upptäcker något som kan tyda på fel eller brist, ingår det i din undersökningsplikt att närmare utreda detta. Därför vill vi uppmana dig som spekulant att utnyttja de visnings-
tillfällen som erbjuds till att undersöka bostaden.

Det är inte bara själva lägenheten som omfattas av undersökningsplikten. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att du som köpare inte har rätt att efter köpet göra säljaren ansvarig för sådana fel eller brister som kunde ha upptäckts eller misstänkts vid den undersökning som gjordes eller skulle ha gjorts. I köplagen behandlas inte begreppet "dolda fel". Upptäcker köparen ett fel på bostaden som denne omöjligen hade kunnat upptäcka innan köpet kan felet från köparens sida reklameras i upp till två år från köpetillfället. Felet måste dock reklameras till säljaren inom skälig tid.

Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att, utföra undersökningen för köparens räkning bl.a. beroende av mäklarens skyldighet att vara opartisk mellan köpare och säljare. Mäklaren ansvarar inte för bostadens skick eller för fel som finns i bostaden.

BOAREAN
Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

ÖVRIG INFORMATION
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Kontakta oss för boendekalkyl, årsredovisning, stadgar och ytterligare information.

Lägenheten säljes i befintligt skick och spekulanter som är intresserade av att undersöka möjlighet till exempelvis nedtagning av vägg eller övriga ombyggnationer uppmanas att själva undersöka dessa möjligheter. Det faktum att mäklaren har presenterat en alternativ planskiss i objektsbeskrivningen innebär inte med automatik att förslaget är genomförbart eller godkänt av föreningens styrelse.