Mysig tvåa med härliga sociala ytor på fjärde våningen!

Storlek 2 rum & kök

Boarea 53 kvm
 
Adress Verkstadsgatan 5, 4 tr
Område Södermalm
 
Avgift 2 897 kr/mån

Mysig tvåa med härliga sociala ytor på fjärde våningen!

Genomgående tvåa med härliga ytor för umgänge, belägen på fjärde våningen i välunderhållen fastighet. Centralt läge i Hornstull med närhet till allt!

Denna bostad är såld - Har du en liknade bostad , kontakta gärna ansvarig mäklare då vi har flera kunder som fortsatt söker en 2:a i området.

Välkomna på visning av denna fina bostad om 53 kvm med högt läge, genomgående planlösning, sociala ytor med härliga ytor för umgänge i såväl kök som vardagsrum. Ett rymligt och lättmöblerat vardagsrum där ytorna verkligen möjliggör att rummet kan möbleras på flera olika sätt. Dessutom har man ett skönt ljusinsläpp från fina parfönster. Härligt sällskapskök med gott om plats för både matlagning och gäster, i öppen planlösning mot vardagsrummet, som gjort för stora middagar! Köket renoverades i sin helhet 2017 och man inte har snålat med förvaringsutrymmen. Takhöjden är utnyttjad till max med överskåp i dubbla rader.

Ett rofyllt sovrum med stort härligt fönsterparti och generös förvaring i inte mindre än fyra garderober. Här ryms en fullstor dubbelsäng. Badrummet är helkaklat och i väl avvägd storlek vilket ger plats för såväl dusch och tvättmaskin samt wc och handfat.

Läget är utmärkt med extremt bra närservice tack vare läget invid Hornstull och dess nya galleria. Närmaste livsmedelsbutik är Hemköp som med sina dryga 2000 kvadrat är belägen i gallerians nedre våningsplan och är Södermalms största färskvarubutik. Här finns även flertalet butiker, apotek, träningsanläggningar (SATS, Friskis & Svettis, 24seven och Nordic Wellness) och systembolag. Kommunikationerna är mycket goda med T-bana och bussarna 4, 40 och 66.

Kvarteren kring Verkstadsgatan erbjuder en kontinental atmosfär med restauranger och caféer som sommartid öppnar upp sina uteserveringar. Här finns bland annat Lasse i parken, Tjoget, prisbelönta Ho´s och Judith och Bertil för att nämna några. Sommartid erbjuder Reimersholme och Långholmen goda badmöjligheter.

Välkomna!

Rumsbeskrivning

En gedigen ekport tar dig in i det välbevarade 30-talstrapphuset. Fastigheten har två ingångar vilka båda tar dig till hissen, antingen från Verkstadsgatan eller Tobaksspinnargatan. Hissen tar dig sedan bekvämt upp till våning fyra.

- Hall -
Väl inne i bostaden möts du av vitmålade väggar och vitlaserade furutiljor vilket ger ett ljust och enhetligt intryck. Plats för avhängning erbjuds utmed ena väggen där den platsbyggda hatthyllan ger gott om utrymme att hänga av sig på. Till vänster i hallen ligger badrummet avskilt placerat och hallen leder dig vidare mot det öppna och luftiga köket.

- Badrum -
Badrummet är helkaklat och i väl avvägd storlek vilket ger plats för såväl dusch och tvättmaskin samt wc och handfat. Badrummet är inrett med mörkare klinkergolv och ljust kaklade väggar, hyllplan för god förvaring, handdukstork för varma badlakan och spotlights med dimmer i tak. Duschplatsen är utrustad med välvd duschdörr i klarglas, takdusch och platsbyggd nisch som ger plats för flaskor.

- Kök -
Ett riktigt härligt sällskapskök med gott om plats för både matlagning och gäster, i öppen planlösning mot vardagsrummet, som gjort för stora middagar! Är ni många så ryms ett tiotal gäster runt bordet. Köket renoverades i sin helhet 2017 och man inte har snålat med förvaringsutrymmen. Takhöjden är utnyttjad till max med överskåp i dubbla rader. På kökets motsatta sida erbjuds även städskåp och skafferi, båda i högskåp. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn samt mattsvart fläktkåpa matchande de svarta köksbeslagen. Den vackra fiskbensparketten är behandlad med hårdvaxolja och löper från köket vidare in i vardagsrummet vilket ger de sociala ytorna en sammanhållen känsla.

- Vardagsrum -
Ett rymligt och lättmöblerat rum där ytorna verkligen möjliggör att rummet kan möbleras på flera olika sätt. Dessutom har man ett skönt ljusinsläpp från fina parfönster. På golvet ligger ekparkett i fiskbensläggning och väggar och lister är neutralt vitmålade och utgör en bra bas för möbler och tavlor.

- Sovrum -
Ett rofyllt sovrum med stort härligt fönsterparti och generös förvaring i inte mindre än fyra garderober. Här ryms en fullstor dubbelsäng. Väggarna i sovrummet är målad i en grå nyans som ger sovrummet en lugn och skön atmosfär. Här har man valt att installera tidsenlig dörr från Nacka byggnadsvård och anpassat den till en platsbesparande skjutdörr som även agerar som en upplyftande inredningsdetalj.

Fakta

Basfakta
Storlek 2 rum och kök, varav 1 sovrum.
Boarea 53 kvm
   
Adress Verkstadsgatan 5, 4 tr
Postadress 117 36 Stockholm
Våning Våning 4
Hiss Ja
   
Objekttyp Bostadsrättslägenhet
Förening Brf Ångpannan 18
Fastigheten
Byggnadsår 1930-32
Renoveringsår 1991-92
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration Energiklass F, energiprestanda 191 kWh/m² år.
Ekonomi
Månadsavgift 2 897 kr/mån. I månadsavgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstillägg.
   
Överlåtelseavgift 1 138 kr.
Pantsättningavgift 455 kr per pantsättning.
   
Andel i förening 0 %
Andel av årsavgift 2,97188 %
   
Pantsättning Pantsatt. I det fall bostaden är belånad/pantsatt ansvarar säljaren tillsammans med mäklaren för att detta löses på tillträdesdagen. Inga lån att överta.
Driftkostnader
   
Hushållsel inkl nätavgift: 250 kr/mån.
TV- och Internetanslutning
TV-anslutning Ansluten till kabeltv. Analogt grundutbud ingår i avgiften.
   
Internet Fiber är indraget i fastigheten och bredbandet levereras av Telia. Internet 100/100 Mbit (obligatorisk tillägg om 169 kr/mån) och 17 fria analoga kanaler ingår i månadsavgiften till föreningen. Vill man ha snabbare bredband, digital-TV och IP-telefoni tecknas separat avtal med Telia.
Gemensamma utrymmen
Förråd
Till lägenheten finns ett källarförråd att tillgå, cirka 2 kvm stort.

Tvättstugan
I fastighetens källarplan finns en bra tvättstuga med moderna maskiner. Maskinparken består av två tvättmaskiner, en torktumlare, ett stort torkrum samt mangel.

Cykelförvaring
I källaren finns ett cykelrum för vinterförvaring av cyklar. Cykelställ finns även inne på föreningens gård.

Sophantering
Hushållssopor kastas i separata kärl placerade på gården, här finns även kärl för tidningar. Närmaste kommunala återvinningsstation ligger i kvarteret vid Högalidsskolan.

Föreningen

Brf Ångpannan 18

Bostadsrättsföreningen Ångpannan 18 bildades år 1979. Fastigheten som byggdes 1930-32 genomgick 1992 en kraftig renovering då bland annat stammarna byttes. Husets fasad återfick samtidigt sin originalfärg.

Föreningen är en äkta förening bestående av 46 lägenheter och 2 lokaler. Den totala boytan är 1945 kvm och lokalytan är 299. Föreningen äger tomtmarken.

För ytterligare information om föreningen se bilagd årsredovisning 2016 eller besök föreningens mycket informativa hemsida: brfangpannan.se.

Välskött förening med mycket god och stabil ekonomi där många av de större renoveringarna är gjorda i modern tid. Låg avgiftsnivå samt bra belåningsgrad, föreningen har endast ca 12 miljoner kr i långfristiga skulder enligt senaste årsredovisningen. Man har goda lokalintäkter från de kommersiella lokalerna i fastigheten. Under 2016 sålde föreningen den sista hyresrätten vilket inbringade ca 2,9 miljoner till föreningens kassa. I kassan finns i dagsläget ca 1,7 miljoner kr vilket kommer användas till att betala markarbete samt till amortering.

Det finns i dagsläget inga planerade avgiftshöjningar.

I avgiften till föreningen ingår bostadsrättstilläggsförsäkring (Trygg Hansa), behöver ej tecknas separat av boende.

Delat ägande godkänns - minsta ägarandel är 1%.

Juridisk person accepteras ej.

I samband med överlåtelse tar föreningen ut en överlåtelseavgift om ca 1138 kr, som debiteras köparen, samt pantsättningsavgift om ca 455 kr, som debiteras pantsättaren.

Renoveringar

2017 - Tätskiktsmarkarbete på bakgård samt mot Tobaksspinnargatan
2017 - Ny entréport mot Tobaksspinnargatan
2017 - Fasadrenovering
2016 - OVK (godkänd)
2015 - Nya el-stigare samt nya mätartavlor förberett för 3-fas.
2014 - Stamspolning
2013 - Blästring och målning av tak
2012 - OVK-besiktning
2011 - Installation av fastighetsnät (fiber)
2010 - Renovering och ommålning av trapphus
2008 - Stamspolning
2008 - Installation av säkerhetsdörrar
2007 - Ny maskiner i tvättstugan
2006 - Renovering av fönster
2004 - Renovering av grunden till fastigheten
1991 - Stambyte av samtliga V/A-stammar i kök och badrum
1991 - Fasad renovering

Inga större renoveringar planerade utan endast löpande underhåll.

Området

Verkstadsgatans läge är samtidigt som det är väldigt lugnt mycket centralt med direkt närhet till vatten och grönska samt en mångfald av butiker och caféer.

Här kombineras liv och rörelse med ett avslappnat klimat vilket inbringar en genuin och härlig kultur som särskiljer dessa kvarter från andra delar av stan. Att du samtidigt lätt kan finna lugn kring promenadstråken och parkerna längs Bergsunds strand, Södermälarstrand och Skinnarviksberget tillsammans med Långholmens och Tantolundens populära badplatser har gjort Hornstull till ett mycket eftertraktat område att bo i.

Hornstulls nya galleria Hornhuset har precis fyllt ut Hornstull med butiker, än fler restauranger och cafeér, här vill man vara! Bra kommunikationer finns också inom nära räckhåll som t.ex. T-bana eller 4:ans buss som går över till Kungsholmen och vidare genom city samt buss 66 som korsar hela Södermalm. Med bil är det snabb access till E4:an, både norrut och söderut. Vill man ta sig till Arlanda och flyg söderut så trafikerar flygbussen Hornstull med hållplats strax intill bostaden.

Övrigt

BUDGIVNINGSINFORMATION
Alla bud framförs till säljaren. Säljaren har fri prövningsrätt, vilket betyder att det är säljaren som slutligen helt och hållet själv avgör om denne vill sälja, till vem och till vilka villkor. Först när köpare och säljare undertecknat köpekontraktet avslutas budprocessen.

I det fall bud lämnas till mäklaren innan köpekontraktet är påskrivet har mäklaren skyldighet att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i samband med detta så rekommenderar vi säljare och köpare att snarast möjligt efter att budgivningen är avslutad få köpekontrakt skrivet.

Mäklarcentrum tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att namn, telefonnummer och information om de bud som inkommer bostaden lämnas till köparen och säjaren.

UNDERSÖKNINGSPLIKT - BOSTADSRÄTT
Som köpare av en bostadsrättslägenhet har du enligt lagen en undersökningsplikt som innebär att du som köpare ingående skall undersöka bostaden. Undersökningsplikten innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på och undersöka allt som är möjligt att se på. Om du upptäcker något som kan tyda på fel eller brist, ingår det i din undersökningsplikt att närmare utreda detta. Därför vill vi uppmana dig som spekulant att utnyttja de visnings-
tillfällen som erbjuds till att undersöka bostaden.

Det är inte bara själva lägenheten som omfattas av undersökningsplikten. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att du som köpare inte har rätt att efter köpet göra säljaren ansvarig för sådana fel eller brister som kunde ha upptäckts eller misstänkts vid den undersökning som gjordes eller skulle ha gjorts. I köplagen behandlas inte begreppet "dolda fel". Upptäcker köparen ett fel på bostaden som denne omöjligen hade kunnat upptäcka innan köpet kan felet från köparens sida reklameras i upp till två år från köpetillfället. Felet måste dock reklameras till säljaren inom skälig tid.

Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att, utföra undersökningen för köparens räkning bl.a. beroende av mäklarens skyldighet att vara opartisk mellan köpare och säljare. Mäklaren ansvarar inte för bostadens skick eller för fel som finns i bostaden.

BOAREAN
Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning. (1 rok enligt lägenhetsförteckningen)

ÖVRIG INFORMATION
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Kontakta oss för boendekalkyl, årsredovisning, stadgar och ytterligare information.

Lägenheten säljes i befintligt skick och spekulanter som är intresserade av att undersöka möjlighet till exempelvis nedtagning av vägg eller övriga ombyggnationer uppmanas att själva undersöka dessa möjligheter. Det faktum att mäklaren har presenterat en alternativ planskiss i objektsbeskrivningen innebär inte med automatik att förslaget är genomförbart eller godkänt av föreningens styrelse.
Counter >