Panoramavy över Mälaren - Fönster och fransk balkong i soligt söderläge

Storlek 2 rum & kök

Boarea 57 kvm
 
Adress Wivalliusgatan 13, 1tr
Område Kungsholmen
 
Pris 4 375 000 kr
Avgift 3 224 kr/mån

Budgivning pågår!

Panoramavy över Mälaren - Fönster och fransk balkong i soligt söderläge

Varmt välkommen till en ljus och fräsch tvåa med renoverade ytskikt och panoramavy över Mälaren från lägenhetens alla fönster.

Här på trevliga Wivalliusgatan 13 hittar du denna helrenoverade lägenhet om två rum och kök. Bostaden har fantastisk panoramavy över Mälaren mot Långholmen från lägenhetens alla fönster, fransk balkong samt badmöjlighet ca 50 meter från huset. Här bor du med vattnet som granne.

Bostadens yteffektiva kvadratmetrar erbjuder en tilltalande planlösning med genomgående fina ytskikt, generösa rum och goda förvaringsmöjligheter.

Här välkomnas du av en rymlig hall, och lite längre in finner vi ett rymligt, välplanerat och ljust kök med matplats invid fönstret. Vidare finns här ett rymligt, ljust och välplanerat vardagsrum med vackert ljusinsläpp, fransk balkong och stor fönsteryta som släpper in solens strålar. Här finns gott om plats för soffa grupp och övrigt möblemang. Lägenheten har ett rofyllt sovrum i god storlek och ett rymligt badrum som är utrustat med toalett, duschvägg, handfat och handdukstork.

Bostaden är belägen på första våningsplanet från Wivalliusgatan vilket motsvarar ett högt läge på våning 4 från sjösidans sutterängplan.

Brf Wivallius ligger på en lugn återvändsgata med fastigheter som stambyttes så sent som 2015. Föreningen äger strandtomten belägen mitt i Stockholm utrustad med badplats, lekplats och grillmöjligheter. Fina omgivningar med strandpromenad, grönska, båtliv och badbryggor.

Mycket välskött och engagerad förening med bastu och gym, snickarrum, pingisrum och cykelrum.

Rumsbeskrivning

-Hall-
Välkomnande och rymlig möblerbar hall med vitmålade väggar och fin ekparkett på golvet. Gott om utrymme för ytterkläder, skor, kapphängare och inbyggda garderober bakom spegelskjutdörrar samt en fristående garderob.

-Vardagsrum-
Ett rymligt, ljust och välplanerat vardagsrum med vackert ljusinsläpp, stort fönsterparti i söderläge med fransk balkong som släpper in solens strålar och gott om plats för soffa och matgrupp. Här finner du ljust målade väggar och ekparkett.

-Kök-
Ett välplanerat och ljust kök med generösa arbetsytor med bänkskiva i ek och grå mosaikklinker som stänkskydd på väggar, bra förvaringsmöjligheter, gott om plats för matbord och 4-6 sittplatser och mycket annat som gör det enkelt att trivas här! Nylagt ekparkettgolv och vitmålade väggar.

-Sovrum-
Från hallen når du sovrummet, ett väl tilltaget rum med bland annat inbyggda garderober, vacker sjöutsikt och plats för dubbelsäng med tillhörande nattygsbord. Man kan även inrymma plats för mindre skrivbord vid fönstret. Vitmålade väggar, fondtapet och mönstrad tapet och ekparkett.

-Badrum-
Ett rymligt badrum med toalett, duschvägg, handfat och handdukstork samt klinkergolv och väggar i vitt kakel.

Fakta

Basfakta
Storlek 2 rum och kök.
Boarea 57 kvm
   
Adress Wivalliusgatan 13, 1tr
Postadress 112 60 Stockholm
Våning Våning 1 av 6
Hiss Ja
   
Objekttyp Bostadsrättslägenhet
Förening Brf Wivallius
Fastigheten
Byggnadsår 1960-61
Uppvärmning Fjärrvärme
Ekonomi
Pris 4 375 000 kr
Månadsavgift 3 224 kr/mån. I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
   
Andel i förening 0,41732 %
Andel av årsavgift 0,41732 %
   
Pantsättning Pantsatt. I sådana fall då objektet är pantsatt så ansvarar säljaren för kostnaden att lösa denna pantsättning - om inget annat har överenskommits mellan köparen och säljaren.
Driftkostnader
   
TV- och Internetanslutning
TV-anslutning Comhem (analogt grundpaket ingår i månadsavgiften)
   
Internet I huset är det installerat ett fastighetsnät, Bredband 2.
Alla hushåll har tillgång till bredbandet via föreningens
gruppavtal med operatören Bredband 2.
Uppkopplingen är på upp till 100Mbit per sekund och ingår
i avgiften.

Föreningen

Brf Wivallius

Huset byggdes 1960-61 efter ritningar av arkitekt Gustaf Samuelsson. Byggherre och byggmästare var AB Samuelsson och Bonnier, som också svarade för husets konstruktion. Fastigheten, som är belägen på Wivalliusgatan 11-21, består av sex sammanlänkade huskroppar. För fastigheten gäller stadsplan fastställd i oktober 1961.

Föreningen äger och förvaltar sedan den 1 november 1999 fastigheten kvarteret Kattuntryckeriet 1 i S:t Görans församling.

Vår bostadsrättsförening omfattar 167 bostadsrättslägenheter, 19 bostadshyres-lägenheter varav 18 i äldreboende, 12 ateljéer som upplåts som lokaler, 5 lokaler samt 7 parkeringsplatser. Utöver ovanstående har föreningen genom ett servitutavtal tillgång till två garageplan i kvarteret Fajansfabriken 1.

Den totala uthyrningsbara ytan är 16.768 kvm. Tomtarealen uppgår till 7.106 kvm.

FÖRRÅD
Varje lägenhet har ett källarförråd. Därutöver finns ett antal
extra förråd som kan hyras under begränsad tid.

VÄTTSTUGA
Finns minst en i varje uppgång. Därutöver finns även
grovtvättstugor i W13 och W19.
Stenmanglar finns i W13, W15 och W21
Grovsoprum Finns i W19.

Renoveringar

UNDERHÅLL OCH RENOVERING
Större renoveringar som genomförts sedan föreningen
övertog fastigheten 1 november 1999 är:
2003 Ny takbeläggning i gummimaterial som lades ovanpå
koppartaket.
2003 Nya fläktrum på taket
2003 Omläggning av samtliga balkonger
2004 Tegelfasaderna kramlades om och nya krönplåtar
applicerades
2007 Nytt grovsoprum i W19
2008 Ny sopanläggning genomnedgrävning av behållare
för hushållssopor, glas och tidningar
2009 Byte av entrépartier mot Wivalliusgatan
2011 Byte av entrédörrar mot trädgården
2013-2016 Värme- och ventilationsförbättringsåtgärder,
återvinning, övervakning och prognosstyrning av värmen
implementerad
2015 Kontor byggdes om till tre nya lägenheter i W13 2015
Två nya kontorslokaler byggdes i W11 & W 21
föreningen 16
2015 Ny styrelselokal inrättades i W11
2015-2016 Stambyte i samtliga badrum, kök och WC
2015 Renovering av samtliga tvättstugor
2016 Relining av avloppsledningar under källargolvet
2017 Ny bastu byggdes i W17
2017 Nytt motionsrum inrättades i W17
2017 Ny föreningslokal inrättades i W19 2017
2017 Utvändig fönstermålning norrsidan och gavlarna.
Fönster mot trädgården är klädda med underhållsfri plåt

Området

Naturskönt läge vid Mälarens strand. Endast strandpromenaden skiljer föreningens trädgård från vattnet och en mindre sandstrand där man kan ta ett dopp. Även Rålamshovsparken, Smedsuddsbadet och klippbadet vid Fredhäll ligger på bekvämt avstånd. Området erbjuder även fantastiska promenadstråk längs vattnet runt Kungsholmen, Riddarfjärden och Lilla Essingen. Vid Mariebergs centrum finns matbutiker, systembolag, banker, apotek och flera restauranger. Busslinje 1, med hållplats runt hörnet, tar dig på några minuter till Fridhemsplan och vidare till City. Vid Västerbroplan finns ytterligare busslinjer och T-bana finns vid Thorildsplan och Fridhemsplan. Tvärs över gatan ligger Klastorpsskolan (upp till årskurs 6) och Rålambshovsskolan (högstadie) ligger på några minuters promenadavstånd. Med bil når man smidigt Stockholms utfarter åt både söder och norr.

Övrigt

BUDGIVNINGSINFORMATION
Alla bud framförs till säljaren. Säljaren har fri prövningsrätt, vilket betyder att det är säljaren som slutligen helt och hållet själv avgör om denne vill sälja, till vem och till vilka villkor. Först när köpare och säljare undertecknat köpekontraktet avslutas budprocessen.

I det fall bud lämnas till mäklaren innan köpekontraktet är påskrivet har mäklaren skyldighet att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i samband med detta så rekommenderar vi säljare och köpare att snarast möjligt efter att budgivningen är avslutad få köpekontrakt skrivet.

Mäklarcentrum tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att namn, telefonnummer och information om de bud som inkommer bostaden lämnas till köparen och säjaren.

UNDERSÖKNINGSPLIKT - BOSTADSRÄTT
Som köpare av en bostadsrättslägenhet har du enligt lagen en undersökningsplikt som innebär att du som köpare ingående skall undersöka bostaden. Undersökningsplikten innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på och undersöka allt som är möjligt att se på. Om du upptäcker något som kan tyda på fel eller brist, ingår det i din undersökningsplikt att närmare utreda detta. Därför vill vi uppmana dig som spekulant att utnyttja de visnings-
tillfällen som erbjuds till att undersöka bostaden.

Det är inte bara själva lägenheten som omfattas av undersökningsplikten. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att du som köpare inte har rätt att efter köpet göra säljaren ansvarig för sådana fel eller brister som kunde ha upptäckts eller misstänkts vid den undersökning som gjordes eller skulle ha gjorts. I köplagen behandlas inte begreppet "dolda fel". Upptäcker köparen ett fel på bostaden som denne omöjligen hade kunnat upptäcka innan köpet kan felet från köparens sida reklameras i upp till två år från köpetillfället. Felet måste dock reklameras till säljaren inom skälig tid.

Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att, utföra undersökningen för köparens räkning bl.a. beroende av mäklarens skyldighet att vara opartisk mellan köpare och säljare. Mäklaren ansvarar inte för bostadens skick eller för fel som finns i bostaden.

BOAREAN
Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

ÖVRIG INFORMATION
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Kontakta oss för boendekalkyl, årsredovisning, stadgar och ytterligare information.

Lägenheten säljes i befintligt skick och spekulanter som är intresserade av att undersöka möjlighet till exempelvis nedtagning av vägg eller övriga ombyggnationer uppmanas att själva undersöka dessa möjligheter. Det faktum att mäklaren har presenterat en alternativ planskiss i objektsbeskrivningen innebär inte med automatik att förslaget är genomförbart eller godkänt av föreningens styrelse.
Counter >