Stor trea i hus från 1899. Sovrum med balkong mot anlagd gård. Stambytt och förening med bra ekonomi

Storlek 3 rum & kök

Boarea 94 kvm
 
Adress Fleminggatan 77, 2tr
Område Kungsholmen
 
Pris 6 990 000 kr
Avgift 3 958 kr/mån

Stor trea i hus från 1899. Sovrum med balkong mot anlagd gård. Stambytt och förening med bra ekonomi

Ljus och luftig sekelskifteslägenhet med rejäla ljusinsläpp. Matbutik i huset och all service i omedelbar närhet.

Ljus och charmig trerumslägenhet i vackert sekelskifteshus på Kungsholmen.
Genomgående parkettgolv och ljusa väggar med ljusinsläpp från stora fönster.
Kök med matplats och fönster mot gatan
Sovrum mot gården med balkong i söderläge.
Stort helkaklat badrum med dusch och tvätt & tork. Uppvärmt golv och handdukstork.
De två större rummen i öppen planlösning ligger tillsammans med matrummet i fil mot gatan.
Tillsammans med högt i tak fås en härlig rymdkänslan!

Här bor du med närhet till allt du kan önska. Här finns flera trevliga restauranger, pubar och caféer, utmärkt shopping i bl.a. Västermalmsgallerian. Närhet till välsorterade matbutiker (Coop i huset ). Kommunikationerna är utmärkta med såväl blå som grön T-banelinje från Fridhemsplan som även fungerar som knutpunkt för flertalet av innerstadsbussarna.

Rumsbeskrivning

ENTRÉ/HALL
Stor hall med flertalet garderober.

MATSAL
Rymlig matsal med entré från hall och kök.

VARDAGSRUM
Vardagsrum i öppen planlösning och i fil med matsalen.

KÖK
Ljust kök med matrum mot gatan.

SOVRUM
Sovrum med gott om plats för dubbelsäng. Balkong mot gården i söderläge.

BADRUM
Fräscht, mycket rymligt helkaklat badrum med golvvärme och handdukstork. Tvätt- och torktumlare.

Fakta

Basfakta
Storlek 3 rum och kök, varav 1 sovrum.
Boarea 94 kvm
   
Adress Fleminggatan 77, 2tr
Postadress 112 33 Stockholm
Våning Våning 2 av 5
Antal trappor 2 tr
Hiss Ja
   
Objekttyp Bostadsrättslägenhet
Förening Brf Grinden 23
   
Balkong/uteplats Balkong
Fastigheten
Byggnadsår 1899
Uppvärmning Fjärrvärme
Ekonomi
Pris 6 990 000 kr
Månadsavgift 3 958 kr/mån.
Inklusive värme, el, vatten och bredband
   
Överlåtelseavgift 1 163 kr, betalas av Köpare.
Pantsättningavgift 450 kr per pantsättning.
   
Andel i förening 4,35 %
Driftkostnader
Försäkring 100 kr/mån
Summa: 100 kr/mån
   
El och bredband ingår i månadsavgiften till föreningen
TV- och Internetanslutning
TV-anslutning Comhem. Ingår i avgiften
   
Internet Bredbandsbolaget. Ingår i avgiften

Föreningen

Brf Grinden 23

Grinden 23 är en äkta bostadsrättsförening som består av 36 lägenheter varav två hyrs ut av föreningen. Huset byggdes 1899 och genomgick större renoveringar och utbyggnader på 70-talet. Fastigheten ombildades till bostadsrättsförening 1 januari 2012 och har en god ekonomi. Stambyte gjordes 2014 och inga stora renoveringar är planerade.

För ytterligare information se föreningens hemsida: www.grinden-23.bostadsratterna.se

Välkommen till Grinden 23, en bostadsrättsförening belägen på Fleminggatan 77-81 alldeles intill Fridhemsplan på vackra Kungsholmen. Den anrika fastigheten byggdes 1899 och är varsamt renoverad. Som boende har du nära till grönområden, matbutiker, shopping och andra nöjen. Dessutom har du mycket bra kommunikationer med både tunnelbana (grön och blå linje) och bussar (linje 1,3,4 med mera).

Grinden 23 består av 36 lägenheter varav två hyrs ut av föreningen. Huset genomgick större renoveringar och utbyggnader på 70-talet. Fastigheten ombildades till bostadsrättsförening 1 januari 2012. År 2014 byttes alla stammar i huset. Det finns inga planer på ytterligare större renoveringar av fastigheten.

Området

Fleminggatan 77 ligger i ett mycket attraktivt område med närhet till affärer, kommunikationer och nöjen såväl som Karlbergskanalens vackra strandpromenader. Inom någon minuts promenadavstånd ligger Västermalmsgallerian med ett stort utbud av affärer och matbutiker. I området finns ett stort antal kaféer och restauranger med varierande inriktning. På promenadavstånd ligger Rålambshovsparken och Smedsuddsbadet (utsett till ett av Stockholms bästa bad) som på sommarhalvåret inbjuder till trevliga badmöjligheter likväl som charmerande promenadstråk längs Norr Mälarstrand. Brett utbud av träningsanläggningar såsom World Class, Sats och Friskis & Svettis.

Övrigt

BUDGIVNINGSINFORMATION
Alla bud framförs till säljaren. Säljaren har fri prövningsrätt, vilket betyder att det är säljaren som slutligen helt och hållet själv avgör om denne vill sälja, till vem och till vilka villkor. Först när köpare och säljare undertecknat köpekontraktet avslutas budprocessen.

I det fall bud lämnas till mäklaren innan köpekontraktet är påskrivet har mäklaren skyldighet att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i samband med detta så rekommenderar vi säljare och köpare att snarast möjligt efter att budgivningen är avslutad få köpekontrakt skrivet.

Mäklarcentrum tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att namn, telefonnummer och information om de bud som inkommer bostaden lämnas till köparen och säjaren.

UNDERSÖKNINGSPLIKT - BOSTADSRÄTT
Som köpare av en bostadsrättslägenhet har du enligt lagen en undersökningsplikt som innebär att du som köpare ingående skall undersöka bostaden. Undersökningsplikten innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på och undersöka allt som är möjligt att se på. Om du upptäcker något som kan tyda på fel eller brist, ingår det i din undersökningsplikt att närmare utreda detta. Därför vill vi uppmana dig som spekulant att utnyttja de visnings-
tillfällen som erbjuds till att undersöka bostaden.

Det är inte bara själva lägenheten som omfattas av undersökningsplikten. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att du som köpare inte har rätt att efter köpet göra säljaren ansvarig för sådana fel eller brister som kunde ha upptäckts eller misstänkts vid den undersökning som gjordes eller skulle ha gjorts. I köplagen behandlas inte begreppet "dolda fel". Upptäcker köparen ett fel på bostaden som denne omöjligen hade kunnat upptäcka innan köpet kan felet från köparens sida reklameras i upp till två år från köpetillfället. Felet måste dock reklameras till säljaren inom skälig tid.

Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att, utföra undersökningen för köparens räkning bl.a. beroende av mäklarens skyldighet att vara opartisk mellan köpare och säljare. Mäklaren ansvarar inte för bostadens skick eller för fel som finns i bostaden.

BOAREAN
Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

ÖVRIG INFORMATION
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Kontakta oss för boendekalkyl, årsredovisning, stadgar och ytterligare information.

Lägenheten säljes i befintligt skick och spekulanter som är intresserade av att undersöka möjlighet till exempelvis nedtagning av vägg eller övriga ombyggnationer uppmanas att själva undersöka dessa möjligheter. Det faktum att mäklaren har presenterat en alternativ planskiss i objektsbeskrivningen innebär inte med automatik att förslaget är genomförbart eller godkänt av föreningens styrelse.
Counter >