Välplanerad 4:a i Ormkärr - Renoveringstillfälle med balkong i sydväst!

Storlek 4 rum & kök

Boarea 88,5 kvm
 
Adress Stjärnsundsgatan 27
Område Ormkärr
 
Pris 2 250 000 kr
Avgift 4 424 kr/mån

Välplanerad 4:a i Ormkärr - Renoveringstillfälle med balkong i sydväst!

Välplanerad & genomgående 4:a med balkong i omtyckta Ormkärr. Genomgående och familjevänligt boende med välplanerade ytor & fri utsikt.

Välkomna till denna mycket trevliga och välplanerade 4:a i omtyckta och barnvänliga Ormkärr. Välplanerad och genomgående planlösning med ljusinsläpp från tre väderstreck och flera möjliga dispositionsmöjligheter. Rejält vardagsrum med stort fönsterparti och utgång till balkong i fritt sydvästläge, tre bra sovrum varav ett större med rejäl plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Helkaklat badrum med fönster, badkar och tvättmaskin. Separat toalett med handfat och wc. Härligt kök med plats för 6 sittande matgäster, vita släta snickerier. Mycket goda förvaringsmöjligheter i två rymlig klädkammare, linneskåp och städskåp.

Lägenheten är i behov av ytskiktsrenovering men är mycket familjevänlig och välplanerad med stor potential, här finns exempelvis möjlighet till bland annat öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Perfekt för barnfamiljen med närhet ett stenkast till förskola, låg- och mellanstadieskola och omtyckt lekpark. Närhet till fina grönområden. Goda kommunikationer i form av buss med hållplats på Stjärnsundsgatan och T-bana på några minuters promenadavstånd. Cykel och promenadavstånd även till Stuvsta C:s pendeltågsstation.

Förutom ett lugnt och trivsamt boende i en stabil, obelånad och omtyckt HSB-förening med god ekonomi erbjuds medlemmarna i Brf Vårsådden så mycket mer i form av bland annat bastu, festlokal, hobbyrum, åtta tvättstugor (varav en i samma uppgång som lägenheten) och flera gemensamma uteplatser. Gott om förvaringsmöjligheter i källarförråd, matkällare och cykel/barnvagnsförråd. Fri parkering på gatan. Föreningen har även flertalet p-platser, carportplatser och garage.

Ormkärr ligger med fina omgivningar, underbar natur och lugnt läge mitt emellan Hagsätra och Stuvsta, och är ett omtyckt bostadsrätts- och radhusområde med närhet till affärer, skolor och förskola. Kommunikationerna är mycket goda med buss 143 till Älvsjö/Liljeholmen/Högdalen strax utanför porten (hållplats Stjärnsundsgatan), närhet till nattbuss, Hagsätras T-banestation och Stuvstas pendeltågsstation.

Flexibelt tillträde.

Rumsbeskrivning

- Entréhall -
Välkomnande entréhall med plats för ytterkläder och skor.

- Inre hall -
Stor möblerbar hall med bra förvaringsmöjligheter i klädkammare och städskåp. Från hallen har du kontakt med köket, vardagsrummet, två av sovrummen samt badrummet.

- Vardagsrum -
Stort, härligt vardagsrum med parkettgolv, generöst fönsterparti och utgång till balkong i fritt och soligt sydvästläge. Vardagsrummet ger gott om utrymme för umgänge och väljer man att öppna upp mellan kök och vardagsrum får man en än mer social planlösning.

- Sovrum 1 -
Mindre sovrum med ingång från vardagsrum. Detta rum kan nyttjas såväl som sovrum, gästrum eller arbetsrum.

- Kök -
Trevligt kök med vita snickerier, generösa förvaringsmöjligheter i såväl över som underskåp, kyl/frys, elspis/ugn med ovansittande kolfilterfläkt. Matplats invid fönstret för fyra till 6 personer. Städskåp och skafferi.

- Sovrum 2 -
Till höger om wc och badrum ligger ett av bostadens väl avvägda sovrum i god storlek med rymlig klädkammare. Rofyllt beläget med högt och fritt läge mot gröna omgivningar.

- Sovrum 3 -
Till väster om badrummet ligger bostadens största sovrum med stort fönsterparti och gott om utrymme för bred dubbelsäng, sängbord och garderobsvägg eller liknande möblemang om så skulle önskas. Fritt och högt läge utan insyn.

- Badrum -
Ljust och fräscht badrum med klinkergolv, utrustat med badkar, handfat med ovansittande spegelskåp, tvättmaskin och fönster som ger ett skönt ljusinsläpp och vädringsmöjligheter.

- Wc -
Separat wc med handfat i anslutning till hallen.

Fakta

Basfakta
Storlek 4 rum och kök, varav 3 sovrum.
Boarea 88,5 kvm
   
Adress Stjärnsundsgatan 27
Postadress 124 72 Bandhagen
Våning Våning 3 av 3
Hiss Nej
   
Objekttyp Bostadsrättslägenhet
Förening Brf Vårsådden
   
Balkong/uteplats Balkong om ca 3 m², läge sydväst.
Fastigheten
Ekonomi
Pris 2 250 000 kr
Månadsavgift 4 424 kr/mån.
   
Andel i förening 0,29641 %
Andel av årsavgift 0,29641 %
Driftkostnader
Försäkring 110 kr/mån
Hushållsström 450 kr/mån
Summa: 560 kr/mån
   
TV- och Internetanslutning
TV-anslutning Kabel-tv via Com hem. Basutbudet ingår i månadsavgiften.

Bredbandet levereras via Bredbandsbolaget med en hastighet om 100 Mbit/s. Med uppkoppling via Bredbandsbolaget kan du välja IP-telefoni. Internet finns också tillgängligt via Com hem.
   
Internet Bredband (leverantör: Bredbandsbolaget).
Parkering
I området finns 238 parkeringsplatser och 70 garageplatser. Uthyrning hanteras av HSB Stockholm lägenhetsadministration, tfn: 08-785 32 50. Enligt HSB finns det i regel alltid några p-platser lediga.

Fri boendeparkering på gatan i området.

Föreningen

Brf Vårsådden

FÖRENINGEN, LÄGENHETER & EKONOMI
Området är uppfört 1958-60 av HSB. Arkitekten var Curt Strehlenert HSB:s arkitektkontor. Brf Vårsådden bildades den 21 januari 1958. Inflyttning skedde under 1960. Föreningen innehar tomträtterna till, samt äger och förvaltar byggnaderna på fastigheterna i kvarteret Rågaxet 1, Hövolmen 1, Höräfsan 1, Vårsådden 1 samt Rågåkern 1.

Föreningen är solid med stabil ekonomi och består av 428 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningen innefattar adresserna Fjugestagränd 1-23, 2-4, Glanshammarsgatan 87-97, Stjärnsundsgatan 3-21, 25-29 och Gällerstagränd 1-5.

FÖRVALTNING
HSB Stockholm utför ekonomisk förvaltning och teknisk förvaltning via BoBra-Fastighetsförvaltning AB med kontor i området.

Som boende i en HSB-förening krävs medlemskap i HSB Stockholm. Köparen betalar en engångssumma för en andel i HSB på 500 kr (per köpare) samt en årsavgift för medlemskapet på 300 kr (per hushåll).

Föreningen har ett kollektivt bostadsrättstillägg hos Trygg Hansa vilket innebär att du ej behöver detta tillägg på din egna hemförsäkring.

ÖVERLÅTELS & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen uttar en överlåtelseavgift om 1 163 kr (2,5% av gällande prisbasbelopp) i samband med överlåtelsen, vilket betalas av säljaren samt en pantsättningsavgift om 465 kr (1% av gällande prisbasbelopp) som betalas per pant av låntagaren.

Föreningen är solid, mycket lågt belånad och går med årliga överskott med syftet att finansiera kommande fönsterbyte som ligger i en långsiktig plan.

Föreningen amorterade lånen med 1,3 miljoner under 2015.

Föreningens skuldsättning är endast 287 kr/kvm bostadsyta.

Renoveringar

RENOVERINGAR
1990 - Fjärrvärme installerades i föreningens fastigheter.
1994-1996 - VA-stammar byttes.
2001 - Bredbandsanslutning fiber-/lansystem kopplas in.
2002-2003 - Husen gick igenom en omfattande renovering som innefattade bl.a. ny takpapp, stuprör, fläktar (tryck- och temperaturstyrda) samt nya rökluckor som samtidigt är ljusinsläpp på översta våningsplanen.
2005 - Nya fasadfogar mellan huskropparna.
2008 - Samtliga tvättstugor totalrenoverades.
2013 - Utbyte av alla värmecentraler i föreningen. Utbyte av alla armaturer i trapphus och utebelysning.
2018 - Renovering av bastun och inköp av gymutrustning.
2018 - Energideklaration upprättad och OVK-besiktning utförd.
2018 - Stamspolning av stående stammar.

Övriga renoveringar:
Föreningen har under åren sett till att hålla bostadshusen i ett bra skick. Målat trappuppgångar, renoverat tvättstugor, bastu, föreningslokal mm. Ytterområden sköts regelbundet. Föreningen arbetar efter en uppgjord underhållsplan som uppdateras kontinuerligt. Planerat underhåll för 2019 är utbyte av portar.

Området

Ormkärr är ett omtyckt bostadsområde bestående av trevliga flerbostadshus med bostadsrätt och tre olika radhusområden. I Ormkärr finns idag en låg och mellanstadieskola, förskola och fritidsverksamhet. Området är grönt och lummigt med en nyupprustad lekpark, perfekt för de små.

Passerar man bron över till Hagsätra kommer man till Hagsätra centrum på mindre än 5 minuter. Här finns mataffärer, apotek, bibliotek samt vårdcentral och tandläkare. Dessutom finns här bland annat restauranger, sport och klädesbutiker, spelbutik samt blomsteraffär. Bakom Hagsätra centrum ligger Hagsätraskolan med låg-, mellan- och högstadium.

MOTION OCH REKREATION
Området har goda motionsmöjligheter för dig som önskar. Bland annat finns här Flex Gym, det på sommartid välbesökta Älvsjöbadet och goda promenad och cykelvägar, bland annat Hälsans stig, en naturskön slinga i varierade miljö som sträcker sig runt Hagsätra, Högdalen och Rågsved. I Högdalen finns även inomhusbadet Högdalsbadet/Actic med gym, aerobics, spinning mm. Vintertid erbjuds skridskoåkning vid Hagsätra IP. Även vid Ormkärrsskolan spolas fotbollsplanen till isbana när vädret tillåter. Ormkärrsskogen är perfekt för joggingturen, promenaden med hunden eller varför inte ta med en termos och fika för att ge sig ut på svampplockning.

KOMMUNIKATIONER
På Stjärnsundsgatan passerar buss 143 (Högdalen - Älvsjö/Liljeholmen) som snabbt tar dig till antingen Älvsjös pendeltågsstation, Liljeholmen med dess anknytning till tvärbanan eller till Högdalen där flera busslinjer ansluter.

Inom 5 minuters promenadavstånd ligger Hagsätras tunnelbanestation (gröna linjen) som tar dig till Slussen på 18 minuter och T-centralen inom 23 minuter.

Inom gång- och cykelavsånd ligger även Stuvsta centrum med pendeltågsstation och flera bussar som tar dig till Huddinge och söderut.

Counter >