Stor 1:a med lugnt läge vid Skanstull på Södermalm!

Storlek 1 rum & kök

Boarea 51 kvm
 
Adress Östgötagatan 89, 3tr
Område Södermalm - Sofo
 
Pris 3 600 000 kr
Avgift 2 221 kr/mån

Stor 1:a med lugnt läge vid Skanstull på Södermalm!

Varmt välkomna till denna genomgående lägenhet belägen i SOFO på Södermalm. Lägenheten karakteriseras av ljus och rymd. Balkonger planeras.

Välkomna till en charmig lägenhet med fint läge på Södermalm!
Nära till kommunikationer, service och promenader längs vattnet.
Stort rum mot den lugna Östgötagatan. Den rymliga hallen gränsar till köket som vetter mot gården.
Med alternativ planlösning finns möjlighet till att disponera lägenheten som en 2:a.
Solid HSB- förening som äger tomten och planerar balkongbygge både mot gatan och gården.

Rumsbeskrivning

ENTRÉ
Rymlig entré med plats för avhängning.

HALL
Stor möblerbar hall mitt emellan vardagsrum och kök. Alternativ planlösning där hallen är ombyggd till kök finns.

VARDAGSRUM
Vardagsrum mot den lugna Östgötagatan. Högt i tak och vacker fiskbensparkett som fortsätter ut i hallen.

KÖK
Ljust kök med matrum mot gården. Här planeras att bygga balkong.

BADRUM
Helkaklat badrum med badkar och plats för tvättmaskin.

Fakta

Basfakta
Storlek
Boarea 51 kvm
   
Adress Östgötagatan 89, 3tr
Postadress 116 64 Stockholm
Våning Våning 3 av 6
Hiss Ja
   
Objekttyp Bostadsrättslägenhet
Förening HSB:s Brf Östgöten 207
Fastigheten
Byggnadsår 1930
Uppvärmning Fjärrvärme
Ekonomi
Pris 3 600 000 kr
Månadsavgift 2 221 kr/mån.
   
Andel i förening 1,39254 %
Andel av årsavgift 1,39254 %
Driftkostnader
   
TV- och Internetanslutning
   
Internet Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via Comhem samt Bredbandsbolaget. Obs. Föreningen planerar att under november installera nytt, öppet fiber via Ip-Only.
Parkering
I området råder boendeparkering. För mer information se www.stockholm.se

Föreningen

HSB:s Brf Östgöten 207

HBRF Östgöten är en stabil och välskött förening med god ekonomi. Föreningen äger och förvaltar fastigheterna kvarteret Masken nr 41 och nr 44 i Sofia församling i Stockholm. Fastigheterna har tillsammans 85 lägenheter med total yta om 3 503 m2 samt 4 lokaler med en total yta om 993 m2. Det kvarstår 1 lägenhet upplåtna med hyresrätt. Föreningen äger marken. Föreningen bildades år 1981.

Föreningen godkänner delat ägande, dock max två per lägenhet och en av delägarna måste bo i lägenheten. Föreningen godkänner inte juridisk person.

Renoveringar

1990 Stambyte
1990 Elstigarna byttes
2000 Fasaden renoverades
2005 Stammarna spolades
2005 Nya tvättmaskiner installerades
2005 Trädäcket på gården byttes
2006 OVK besiktning.
2010 Renovering av innergård med nya planteringar samt nya trädäck
2014 Värmeväxlare/fjärrvärmeanläggningen i källaren byttes
2015 Radonmätning utförd
2017 Stammarna spolades
2017 Fönster renoverades
2017 Hissen på Ringvägen renoverades
2018 Hissen på Östgötagatan renoverades

Området

Lägenheten är trivsamt belägen i vad som går under benämningen SOFO. Du har omedelbar närhet till myllret av trevliga restauranger, charmiga affärer, mysiga caféer och spännande butiker - här finns något för alla smakriktningar. Trots det centrala läget ligger lägenheten mycket tyst och lugnt. Inom promenadavstånd finns Nytorget, Vita Bergsparken, Sofia Kyrka och den idylliska Blecktornsparken mm. För mer information om vilka aktiviteter och affärer som finns i området besök www.sofo.se

KOMMUNIKATIONER
Lägenheten är centralt belägen i hjärtat av Södermalm. Inom en minuts promenadavstånd ligger Skanstulls tunnelbanestation. Inom området avgår även ett stort antal busslinjer (ex 3, 59, och 76). Lägenheten är således belägen mycket kommunikationsnära.

Övrigt

BUDGIVNINGSINFORMATION
Alla bud framförs till säljaren. Säljaren har fri prövningsrätt, vilket betyder att det är säljaren som slutligen helt och hållet själv avgör om denne vill sälja, till vem och till vilka villkor. Först när köpare och säljare undertecknat köpekontraktet avslutas budprocessen.

I det fall bud lämnas till mäklaren innan köpekontraktet är påskrivet har mäklaren skyldighet att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i samband med detta så rekommenderar vi säljare och köpare att snarast möjligt efter att budgivningen är avslutad få köpekontrakt skrivet.

Mäklarcentrum tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att namn, telefonnummer och information om de bud som inkommer bostaden lämnas till köparen och säjaren.

UNDERSÖKNINGSPLIKT - BOSTADSRÄTT
Som köpare av en bostadsrättslägenhet har du enligt lagen en undersökningsplikt som innebär att du som köpare ingående skall undersöka bostaden. Undersökningsplikten innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på och undersöka allt som är möjligt att se på. Om du upptäcker något som kan tyda på fel eller brist, ingår det i din undersökningsplikt att närmare utreda detta. Därför vill vi uppmana dig som spekulant att utnyttja de visnings-
tillfällen som erbjuds till att undersöka bostaden.

Det är inte bara själva lägenheten som omfattas av undersökningsplikten. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att du som köpare inte har rätt att efter köpet göra säljaren ansvarig för sådana fel eller brister som kunde ha upptäckts eller misstänkts vid den undersökning som gjordes eller skulle ha gjorts. I köplagen behandlas inte begreppet "dolda fel". Upptäcker köparen ett fel på bostaden som denne omöjligen hade kunnat upptäcka innan köpet kan felet från köparens sida reklameras i upp till två år från köpetillfället. Felet måste dock reklameras till säljaren inom skälig tid.

Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att, utföra undersökningen för köparens räkning bl.a. beroende av mäklarens skyldighet att vara opartisk mellan köpare och säljare. Mäklaren ansvarar inte för bostadens skick eller för fel som finns i bostaden.

BOAREAN
Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

ÖVRIG INFORMATION
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Kontakta oss för boendekalkyl, årsredovisning, stadgar och ytterligare information.

Lägenheten säljes i befintligt skick och spekulanter som är intresserade av att undersöka möjlighet till exempelvis nedtagning av vägg eller övriga ombyggnationer uppmanas att själva undersöka dessa möjligheter. Det faktum att mäklaren har presenterat en alternativ planskiss i objektsbeskrivningen innebär inte med automatik att förslaget är genomförbart eller godkänt av föreningens styrelse.
Counter >