Välkommen till en ypperlig 3:a med bästa läge!

Storlek 3 rum & kök

Boarea 60 kvm
 
Adress Timmermansgatan 17B, 4tr
Område Södermalm
 
Pris 5 395 000 kr
Avgift 2 198 kr/mån

Välkommen till en ypperlig 3:a med bästa läge!

Varmt välkomna till en optimalt planerad 3:a med balkong som vetter mot föreningens grönskande och trevliga innergård! Här får ljuset fritt spelrum tack vare genomgående och delvis öppen planlösning i kombination med högt läge. Modern standard och smakfulla materialval i både kök och badrum (stambyte genomfört 2015-2016). Två sovrum varav ett med gott om utrymme för dubbelsäng. Balkong mot härlig innergård. Löpande renoverad fastighet med ypperligt läge endast ett kvarter från Mariatorget, dessutom finns eget garage i huset.

Lägenheten präglas av goda materialval samt en öppen social planlösning. Utöver detta är föreningen trivsam med god ekonomi, fastigheten stambytt och garageplats finns att tillgå inom en kortare kötid. Sist men inte minst bor ni centralt med närhet till populära Mariatorget och resterande delar av Södermalm med hela dess utbud i form av barer, caféer, restauranger och butiker!

En trevlig och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum som har plats för sällskapsytor och större matbord och stora fönsterpartier i två väderstreck som ger ett härligt ljusinsläpp. Med en härlig balkong som vetter mot föreningens trevliga innergård.
Med ett fullt utrustat kök med vitvaror från Siemens. Helkaklat och stambytt badrum med tvättmaskin.
En rymlig och välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter och 2 rymliga sovrum, utrustade med goda förvaringsmöjligheter.

Garage i huset med tillgång till plats inom 3 mån.
Stabil och bra förening med god ekonomi.

Föreningen har en uppskattad innergård med pergola, grill, lekplats och gräsmattor. Bostaden har ett centralt läge med kommunikationer, restauranger, caféer m.m utanför porten.

Rumsbeskrivning

HALL:
Stor och inbjudande hall med tilltalande disposition. Gott om förvaringsutrymmen i hel vägg med garderober längs ena sidan.
VARDAGSRUM:
Stort väldisponerat vardagsrum med brett fönsterparti och förstklassigt ljusinsläpp. Planlösningen är öppen mot angränsande kök och matplats vilket skapar en generös och social yta med mycket ljus. Från fönstret blickar man från sitt höga läge ut över föreningens gård.
KÖK:
Köket bjuder smidig access till en rymlig matplats framför ytterligare ett brett fönsterparti i den öppna delen mot vardagsrummet och utgång till lägenhetens trevliga balkong. Matplatsen är idag möblerad för 6 personer, men det är lätt att se att den kan förlängas in mot vardagsrummet och dukas upp för fler vid festliga tillfällen. Köket har svarta underskåp med arbetsbänk i svart granit och vita högblanka överskåp. Vinkyl samt vitvaror såsom nedfäld induktionshäll, ugn med ångfunktion och pyrolytisk rengöring, integrerad diskmaskin, stor delad kyl och frys samt micro, integrerad kaffemaskin och värmelåda.
SOVRUM:
Lägenheten har två rymliga sovrum som båda vetter mot Timmermansgatan. Rummen har goda ytor att möblera med större säng, och/eller lekytor. Sovrummen är avdelat till två väl fungerande mindre, med möjlighet att ta bort väggen för att åter öppna upp till ett stort rum.
BADRUM:
Modernt badrum renoverat i samband med stambyte år 2015-2016. Stilrent intryck med vitkaklade väggar och grått marockanskt mönstrat klinkergolv. Utrustningen består av wc, tvättställ i svart kommod, badrumsskåp med speglar, handdukstork och inbyggt badkar och handdusch. God belysning med infällda spotlight i taket. Samt en Miele kombitvättmaskin.

Fakta

Basfakta
Storlek 3 rum och kök, varav 2 sovrum.
Boarea 60 kvm
   
Adress Timmermansgatan 17B, 4tr
Postadress 118 55 Stockholm
Våning Våning 4 av 6
Hiss Nej
   
Objekttyp Bostadsrättslägenhet
Förening Brf Trekanten
   
Balkong/uteplats Till lägenheten finns en stor balkong dem skyddat läge mot lugn innergård.
Fastigheten
Byggnadsår 1975
Ekonomi
Pris 5 395 000 kr
Månadsavgift 2 198 kr/mån. I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
   
Överlåtelseavgift 1 163 kr.
Pantsättningavgift 465 kr per pantsättning.
   
Andel i förening 0 %
Driftkostnader
Försäkring 110 kr/mån
Hushållsström 250 kr/mån
Summa: 360 kr/mån
   
TV- och Internetanslutning
TV-anslutning Fastighetens kabel-TV levereras av Com Hem AB, se kontaktsidan. I föreningens kostnadsfria, analoga grundutbud ingår kanalerna SVT1, SVT2 och TV4. Boxer finns tillgängligt via de gamla antennuttagen.
   
Internet I fastigheten finns bredband via fiber i varje lägenhet. Föreningen har avtal med Bradbandsbolaget. Kostnaden ingår i månadsavgiften för medlemmar.
Gemensamma utrymmen
Gemensamma utrymmen I källaren finns en modern tvättstuga med fyra tvättmaskiner, en grovtvättmaskin, två torktumlare, två torkskåp samt två manglar. För den händige finns ett hobbyrum med hyvelbänk och skruvstycke i källaren. Barnvagnsrum finns i direkt anslutning till varje entré. För förvaring av cykeln finns cykelstall på gården och cykelrum i källaren. Föreningen har dessutom en barnvänlig och trevlig innergård med planteringar av träd och buskar. På innergården finns utemöbler, grill, boulebana och bra lekplatser för barnen.

Gården sköts av externt företag. På innergården finns bland annat en grill, lekplats, boulebana och cykelparkering.
Parkering
Garaget som tillhör Bostadsrättsföreningen Trekanten på Söder har infart från Timmermansgatan 17 direkt efter busshållplatsen. Det finns 79 bil- och 4 mc-platser. Det finns både burplatser och vanliga platser. Varje plats är 2*5 meter stor och platserna lämpar sig bäst för små till mellanstora personbilar. Takhöjd i garaget är 2,10 meter.

Lokalen är väl upplyst, garageporten är snabbstängande och nycklarna för all in- och utpassering är elektroniska. Om du vill kvittera ut en fjärrkontroll är avgiften 500 kr.

Våra boende har förtur till parkeringsplatserna. I mån av plats hyr vi ut till externa hyresgäster, både privatpersoner och företag. Väntetiden för externa hyresgäster varierar.

Garageplatser med laddstolpe tillgängliga
Grundhyra för en garageplats är 1 100 kr/mån. Det tillkommer 200 kr/mån för plats med laddutrustning samt en schablonkostnad på 150 kr/mån för elförbrukning. Förbrukningen kommer att preliminärt att räknas av halvårsvis.

Priser för externa hyresgäster
Vanlig plats 1 800 kr plus moms per månad (2 250 kr inklusive moms)
Burplats 2 000 kr plus moms per månad (2 500 kr inklusive moms)

MC-plats 500 kr plus moms per månad (625 kr inklusive moms)

Föreningen

Brf Trekanten

Bostadsrättsföreningen Trekanten på Söder är en äkta bostadsrättsförening nära Mariatorget. Föreningen upplåter 71 lägenheter med bostadsrätt och 7 lägenheter och 9 lokaler med hyresrätt med adress: Hornsgatan 35-37 och Timmermansgatan 17. Huset byggdes 1975 och föreningen förvärvade fastigheten 2003. Fastigheten är löpande renoverad. Föreningen innehar marken med tomträtt. Mycket god ekonomi genom stora lokalintäkter. Inga planerade avgiftshöjningar.

Besök gärna föreningens hemsida för mer info: www.trekantenpasoder.se

Renoveringar

Utförda renoveringar:
Stambyte och badrumsrenoveringar 2015-2016
2013 Omläggning av tak med ny matta
2011 Renovering av hissar
2011 Renovering av gården
2010 Upprustning av trapphus och entréer
2009 Byte av garageport
2008 Renovering av tvättstugan, inkl. ny maskinpark

Inga planerade renoveringar, endast löpande underhåll.

Området

Lägenheten är belägen i trevliga kvarter på Söder med närhet till Mariatorget och ett rikt utbud av små butiker, restauranger och mysiga caféer. Dessutom finns ett stort utbud av matvarubutiker, ett apotek och ett systembolag i kvarteret.

Från bostaden är det mycket nära till såväl Mariatorgets(ca 150 m, uppgång Wollmar Yxkullsgatan) samt Zinkensdamms T-banestation( ca 350 m,) buss 74 och blå buss nr 4(endast 50-100 m). Pendeltågstationen Södra Station ligger en kort promenad längst med Rosenlundsgatan.

Inte långt ifrån bostaden ligger Tantolunden, det stora grönområdet vid Årstaviken. Härifrån kan man promenera eller cykla längs med vattnet hela vägen till Skanstull och vidare till Hammarby Sjöstad.

Där Ringvägen möter Lundagatan ligger vackra Skinnarviksparken med Stockholms högsta naturliga punkt med en storslagen utsikt över Stockholm och Riddarfjärden. Härifrån kan man följa Monteliusstigen längs Södermalms höjder och njuta av den hissnande utsikten.

En hållplats bort från Zinkensdamm med tunnelbana ligger Hornstull med en ung, men avslappnad rytm. Här finner du fina promenadstråk vid vattnet över till Reimersholme och Långholmen med dess klippbad och fina natur.

Övrigt

BUDGIVNINGSINFORMATION
Alla bud framförs till säljaren. Säljaren har fri prövningsrätt, vilket betyder att det är säljaren som slutligen helt och hållet själv avgör om denne vill sälja, till vem och till vilka villkor. Först när köpare och säljare undertecknat köpekontraktet avslutas budprocessen.

I det fall bud lämnas till mäklaren innan köpekontraktet är påskrivet har mäklaren skyldighet att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i samband med detta så rekommenderar vi säljare och köpare att snarast möjligt efter att budgivningen är avslutad få köpekontrakt skrivet.

Mäklarcentrum tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att namn, telefonnummer och information om de bud som inkommer bostaden lämnas till köparen och säjaren.

UNDERSÖKNINGSPLIKT - BOSTADSRÄTT
Som köpare av en bostadsrättslägenhet har du enligt lagen en undersökningsplikt som innebär att du som köpare ingående skall undersöka bostaden. Undersökningsplikten innefattar att noggrant och omsorgsfullt se på och undersöka allt som är möjligt att se på. Om du upptäcker något som kan tyda på fel eller brist, ingår det i din undersökningsplikt att närmare utreda detta. Därför vill vi uppmana dig som spekulant att utnyttja de visnings-
tillfällen som erbjuds till att undersöka bostaden.

Det är inte bara själva lägenheten som omfattas av undersökningsplikten. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

Beträffande bostadsrätter gäller köplagens regler om köparens undersökning före köp. Dessa innebär att du som köpare inte har rätt att efter köpet göra säljaren ansvarig för sådana fel eller brister som kunde ha upptäckts eller misstänkts vid den undersökning som gjordes eller skulle ha gjorts. I köplagen behandlas inte begreppet "dolda fel". Upptäcker köparen ett fel på bostaden som denne omöjligen hade kunnat upptäcka innan köpet kan felet från köparens sida reklameras i upp till två år från köpetillfället. Felet måste dock reklameras till säljaren inom skälig tid.

Det är viktigt att påpeka att mäklaren inte kan eller har till uppgift att, utföra undersökningen för köparens räkning bl.a. beroende av mäklarens skyldighet att vara opartisk mellan köpare och säljare. Mäklaren ansvarar inte för bostadens skick eller för fel som finns i bostaden.

BOAREAN
Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

ÖVRIG INFORMATION
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Kontakta oss för boendekalkyl, årsredovisning, stadgar och ytterligare information.

Lägenheten säljes i befintligt skick och spekulanter som är intresserade av att undersöka möjlighet till exempelvis nedtagning av vägg eller övriga ombyggnationer uppmanas att själva undersöka dessa möjligheter. Det faktum att mäklaren har presenterat en alternativ planskiss i objektsbeskrivningen innebär inte med automatik att förslaget är genomförbart eller godkänt av föreningens styrelse.
Counter >