Inspiration från Formex 2017

I fredags besökte Mäklarcentrums stylist Kristin Unefält Formex-mässan för att inspireras, uppdatera sig om de senaste trenderna och planera inköp för kommande stylinguppdrag. Här nedan följer ett axplock av hennes iakttagelser på mässan.


Broste och Madam Stoltz satte tonläget och framhävde den tydligaste färgtrenden

Broste och Madam Stoltz satte tonläget och framhävde den tydligaste färgtrenden som gick att återfinna i nästan varje monter på mässan - dov rosa i olika nyanser. I allt från detaljer till glas, porslin och textilier återfinns färgen. Här ser vi också de runda formerna som får genomslagskraft denna säsong.

 

broste


Blå toner och indigo inspirerat av denim

Blå toner och indigo inspirerat av denim fortsätter att vara centralt i inredningarna. Nu har färgen tagit ytterligare ett steg in i det stora rummet när man väljer att måla väggarna i kulör liknande den hos House Doctor. Murrigt och ombonat är ledorden. 

 

housedoctor


Etnisk trend

Hübsch skyltade i sin tur med den etniska trenden där mönstren får en dominerande roll.

 

hubsch


Urban farm

Urban farm och ett funktionsdrivet tänk återfanns i ett lysande exempel hos Design House Stockholm med en designad hemmaodling. Det gröna möter de naturliga träslagen, och det får gärna vara obehandlade material.

 

 

Vi på Mäklarcentrum tycker att det ska bli spännande att se vilka trender som kommer avspegla sig tydligast i bostadsannonserna under 2017.

 

 

 

>